Balik kampung sambut aidiladha memang seronok.Seronok sebab dapat jumpa dengan family.Seronok sebab dapat makan banyak daging lembu.Ah maklum lah nak beli kat kedai mahaiii.kekekeke.Jadi time ni la nak makan puas2 daging dengan pelbagai jenis masakan.Adik beradik saya plan masak ala kadar je untuk pagi raya sebab tengah hari banyak rumah buat open house.Kononnya masak ala kadar sekali amik haaaa,pagi raya tu macam2 ada rendang,lontong,sambal bilis,lemang,kuah kacang,nasi himpit dan pelbagai jenis biskut disediakan.Masak pula banyak macam nak bagi sekampung makan.Kekenyangan smua orang pagi tuh.Smpai ke petang pun makanan belum habis.Tambah pula lunch dah start menu baru,lauk korban.
Sup Daging |
Sup daging di masak dengan dapur arang selama 2@3 jam supaya daging lebih lembut dan lerai dari tulang. Penggunaan dapur arang juga menjadikan rasa sup lebih sedap.
Daging singgang |
No comments:
Post a Comment